-Olet lämpimästi Tervetullut seuraamaan ja kommentoimaan Blogiani! Luvassa avautumista, tunteen purkauksia ja pohdiskelua elämästäni.

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Hurja uni

Näin tosi outoa unta viime yönä. Olimme mieheni kanssa kotona ja äitini oli käymässä. Edesmennyt tyttäremme oli elossa ja hän oli noin vuoden ikäinen. Hän käveli olohuoneessamme vaipat jalassa ja mekko päällä. Hiukset olivat vaalentuneet syntymästä. Olin iloinen, hymyilin ja katselin tytärtämme touhuamassa ympäriinsä. Hän tepasteli luokseni suussaan suklaata. Sanoin "et kai sinä noin isoa palaa voi syödä kerralla" ja otin palan suusta ja annoin siitä pienemmän palan hänelle. Kysyin vielä äidiltäni, että saako hän syödä suklaata. Kehotin tytärtäni menemään vieressäni tuolilla istuvan isin luo. Tyttö lähtikin horjuvin askelin isin syliin. Olin todella ihmeissäni ja katsoin äitiäni: "Miten  ****** (tyttäremme nimi) on täällä, eikö hän olekaan kuollut. Meillähän oli hautajaiset...?" Äitini katsoi minua hämmentyneenä, eikä ymmärtänyt mitä höpötin. 

Sitten uni loppuikin...

Hui.. mitä tuollainen uni voi tarkoittaa..? Pitää katsoa äidin unikirjasta, vaikken yleensä olekaan taikauskoinen. Olisi silti kiva kuikata, onko tuollaiselle jokin merkitys. Herättyäni unesta oloni oli onnellinen ja tyttäremme oli niin kaunis. Tuli niin ikävä tyttöä... mutta myös ehkä hieman katkera olokin. Näin vilaukselta elämästämme, mitä se olisi voinut olla.



2 kommenttia:

  1. Mä luulen, että sä käsittelet asiaa vielä tuolla tavalla. Tottakai tuommoinen menetys jää takaraivoon pidemmäksi aikaa ja pyörii ajatuksissa unissakin.
    ??

    VastaaPoista
  2. Voih mikä uni... Mä uskon tavallaan kahteen asiaan noiden unien kanssa. Se saattoi olla tyttäresi henki, joka tuli tervehtimään ja kertomaan että kaikki on hänellä hyvin siellä missä hän nyt on (olen monesti unitilassa saanut viestejä edesmenneeltä mummultani ja lukenut että tämä on tosi yleistä, monet vaan eivät sitä tiedosta) ja toisaalta saattaa kyseessä tietysti olla vielä oman surusi käsittely... Menisin silti tuon ensimmäisen kanssa. Pieni enkeli sieltä lähetti äidilleen terveisiä... ota ne vastaan <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!